Høretelefoner

Nye toner på bibliotekerne

07.08.22
Musikken har en kæmpe indvirkning på mennesker og kan sætte en masse følelser i gang. Men hvorfor har musikken og sangteksterne så stor en magt over os? Det vil bibliotekerne sammen med Danmarks Radio sætte spot på, når kampagnen ”Min sang” skydes i gang i sensommeren.

Musikken forbinder og forandrer os som mennesker. Den er både identitets- og fællesskabende. Musik forandrer os - både på det personlige, det kognitive og det samfundsmæssige plan. Musik og sange kan være med til at formidle vores budskab og hjælper os med at fortælle historien om, hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvad vi føler. Når vi lytter til musik, spejler vi os i fortællingen og lærer noget om os selv og hinanden, som i sidste ende er med til at forbinde og forandre os som mennesker.

Når bibliotekerne fra uge 33 og de efterfølgende seks uger sætter gang i en kampagne, der fokuserer på musik, sange og sangskrivning, bliver det med en lang række af arrangementer, udstillinger og aktiviteter både fysisk på bibliotekerne og i det digitale univers og på SoMe.

På Faaborg – Midtfyn Bibliotekerne kan du bl.a. se frem til Ord - og Lydfesten, ÅRSLYD den 20. august på Polymeren i Årslev. En festivaldag for hele familien med bl.a. lydvandring, ”byg-dig eget instrument”- workshop for børn og intimkoncert med Bisse.

Der vil være udstillinger med vinylplader i biblioteket, man kan deltage i fællessang med den Fynske Sangskole og besøge bibliotekets vinylcafé til Open by night i Ringe og meget mere. Du kan finde alle arrngementerne i vores kalender her.  Desuden er du meget velkommen til at følge os på Facebook og Instagram, hvor man vil kunne læse musikanbefalinger i perioden.

Min sang til Danmark

Selve kampagnen ”Min sang” udspringer af et samarbejde imellem bibliotekerne og Danmarks Radio. Det betyder, at du også på DR’s sendeflader i perioden kan opleve et øget fokus på musik og sangskrivning. På DR1 bliver serien ”Min sang til Danmark” et større omdrejningspunkt, hvor vi i hvert afsnit følger tre kendte danske sangskrivere, når de skriver deres sang til Danmark. I deres sangskrivning tager de på en rejse igennem Danmark tilbage til deres ophav for at ende ud med en sang, som har en helt særlig betydning for dem.

Med kampagnen ønsker bibliotekerne og DR også, at danskerne vil dele deres egne historier og budskaber igennem sang og musik, gå på opdagelse i musik og sange og blive nysgerrige på nye vinkler og retninger inden for området.

God fornøjelse!