De fynske biblioteker præsenterer

Hvert dansk folkebibliotek er et selvstændigt hus fyldt med aktiviteter og tilbud. Men sammen med alle de andre biblioteker bliver de en del af noget større.

De fynske folkebiblioteker arbejder sammen på mange forskellige måder. Bl.a. om aktiviteter og arrangementer. 

Under overskriften ”De fynske biblioteker præsenterer” vil du blive præsenteret for aktiviteter, som laves i et samarbejde mellem flere fynske biblioteker. Det vil altid være aktuelle og spændende aktiviteter henvendt til alle fynboer.


Her på siden kan du se, hvad der sker lige nu. Vi håber, du har lyst til at deltage. 

Litteratur og kunst i 2023

  • Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne inviterer sammen med Faaborg Museum til en aften i litteraturens og kunstens tegn, når forfatter Rakel Haslund-Gjerrild gæster muséet og fortæller om sin roman "Adam i Paradis" (2021) med kunstmaleren Kristian Zahrtmann (1843-1917) i hovedrollen. "Adam i Paradis" er bygget op om den historiske person Zahrtmann, hvis værker og tilgang var en inspirationskilde for mange kunstnere på Zahrtmanns tid - og efter. Et par af Zahrtmanns værker hænger i dag på Faaborg Museum. 
    Rakel Haslund-Gjerrild er for bogen blevet hædret med Weekendavisens Litteraturpris, og hun var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2022. Oplev forfatteren i de vidunderlige rammer på Faaborg Museum i Store Sal d. 28/11 kl. 17.00. Køb billet her på fmbib.dk
     
  • På Langeland Bibliotek har man rakt ud til øens store netværk af lokale kunstnere. Idéen er, at de skal skabe noget kunst, der afspejler deres yndlingsbog, eller den kunster de er. Der kommer en udstilling på biblioteket med disse kunstnere. Følg med på Langeland Biblioteks hjemmeside.   
     
  • Assens Bibliotek vil i år invitere indenfor til en fotoudstilling med hjemløse fra en park i Teheran i Iran. Udstillingen består af 36 billeder taget af Ali. Alle billeder er taget med stor respekt for de hjemløse, og de hjemløse sætter ord på deres situation i en tekst under hvert billede. Hold øje med Assens Bibliotekernes hjemmeside.