Læsekredse

Er du vild med bøger, og vil du gerne dele din læseoplevelse med andre? I en læsekreds læser alle den samme bog og diskuterer den bagefter.

Kom godt i gang med læsekredsen

Er I en gruppe, der ønsker at oprette en læsekreds, er der hjælp at hente i den betjente åbningstid. Vi hjælper gerne med at skaffe bøger hjem, og vi kan vejlede i læsekredsegnede bøger. Efter ønske finder vi desuden anmeldelser eller analyser af bøgerne.

I er velkomne til at mødes på biblioteket, bare I reserverer lokale først. Spørg personalet.

Vi har sammensat 15 gode råd til læsekredse. Læs dem ved at følge dette link.

Er du endnu ikke med i en læsekreds, men kunne du tænke dig at være det? På biblioteket skriver vi dig gerne på en kontaktliste. Så snart der er fem kontakter på listen, tager den sidst opskrevne person kontakt til de andre på listen, og herefter er det blot at mødes og få gang i jeres egen læsekreds. Spørg blot på biblioteket. 

Lånerkort og låneregler

Læsekredse får et lånerkort, der er tilknyttet en kontaktperson. Læsekredsene kan herefter låne og aflevere bøger samlet eller enkeltvis. Bøgerne udlånes dog altid på læsekredsens lånernummer/lånerkort, og de er udlånt ved afhentning.

Afhentning af læskredsbøger kan kun ske i biblioteket betjente åbningstid.

Det er op til den enkelte læsekreds at have overblik over, hvem der hæfter for den enkelte titel. Notér f.eks. navn og bogens materialenummer/stregkodenummer. Læsekredse betaler ikke bøder, og bøger kan bestilles fra 14 dage inden ønsket afhentning.

Læsetasker

Læsekredse kan låne læsetasker med 10 ens romaner. I en læsetaske findes en mappe med forfatterportræt og boganmeldelser, som frit kan kopieres - tasken skal bare afleveres intakt.

Læsetasken kan bestilles via bibliotekspersonalet, og den udlånes samlet til én person fra læsekredsen. Vi sender en mail, når læsetasken er klar til afhentning hos personalet i den betjente åbningstid. Læsetasken afleveres med alle 10 eksemplarer og en intakt mappe.