Donér til 'Læs for livet'

Litteratur kan forandre liv. Derfor indsamler 'Læs for livet' gode bøger og donerer skræddersyede biblioteker til institutioner for børn med svære livsvilkår. Som døgninstitutioner, krisecentre eller behandlingshjem. Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne samarbejder med 'Læs for livet', og derfor har du mulighed for at donere bøger til 'Læs for livet' på vores biblioteker.

Sådan donerer du

Vi er glade for donationer, men det er vigtigt, at du selv er kritisk inden du afleverer til os. Her er et par regler, du skal følge:

  • Donér kun bøger i god stand, som du ville give til din egen teenager
  • Du kan kun donere i vores bemandende åbningstider - vi modtager ikke kasser på vores dørtrin
  • Personalet vil gennemgå donationen sammen med dig, og det er dit ansvar at afskaffe de bøger, der ikke kan bruges

Bliv klogere på 'Læs forlivet' og deres mission →

Hvilken slags bøger?

Bøgerne skal inspirere til læselyst og være i pæn stand. Tommelfingerreglen er, at hvis du ikke ville give bogen til et barn eller en ung, du selv kender, så skal børn og unge med svære livsvilkår heller ikke have den.

Børnene og de unge er i aldersgruppen 0-23 år, og derfor er vi interesserede i nærmest alle genrer og sværhedsgrader. Vi søger alt fra papbøger til de mindste, billedbøger, fagbøger og letlæsning til ungdomsromaner, finlitteratur, digtsamlinger, biografier og kogebøger.

'Læs for livet' kommer ud en del steder med tosprogede børn og unge. Derfor søger vi også bøger på engelsk, grønlandsk, fransk, spansk, thailandsk, samt østeuropæiske og arabiske sprog.

Læs for livet