Ugens bogan(d)befaling: Tillykke, Anders And!

09.06.24
Den 9. juni er det 90 år siden, at Anders And fik sin debut på det store lærred i filmen "Den kloge lille høne".

Skrevet af Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes Katrine Grøndahl Bindzus Sørensen

Anders And startede som en langnæbbet tegnefilmsfigur, men han har udviklet sig til en mangefacetteret tegneseriefigur, der har grebet vores hjerter og fantasi i årtier. Gennem årene har han sat et utroligt aftryk på historiefortælling og kulturen i hele verden.

Fakta om den ultraseje fødselar 

Hans fulde navn er Anders Fauntleroy And, han bor på Paradisæblevej 111. Han udkom i sit eget blad i marts 1949 i form af Anders And & Co.
I Sverige hedder Anders And, Kalla Anka, på italiensk hedder han Paperino.

Her er et lille udpluk af gode historie om den gode and Anders. Klik på bogforsiderne i bunden af nyheden og læs mere eller reserver. 

Carl Barks' guldbøger 

Carls Barks' guldbøger er en serie på 19 bøger med de bedste historier fra tegneren Carl Barks, der trykt på lækkert papir i en indbunden bog. I periode 1984-2000 udkom 17 bøger. Sidste år startede man guldbøgerne op igen. Det første bind udkom i 1984 i forbindelse med Anders Ands 50-års fødselsdag.

Walt Disney's Anders And & Co.

Tag med til Andeby i denne flotte tegneseriebog, der udkom i anledning af ugebladet Anders And & Co.s 75-års jubilæum 1. marts 2023. Her er der blevet samlet nogle af de bedste historier fra Anders And & Co. Bogen indeholder også et tilbageblik fra de seneste 75 år.

"Skatteøen med Anders og Mickey" og "Dracula med Anders og Mickey"

Der er de seneste år udkommet en billedbogsrække af genfortællinger med Mickey Mouse og Anders And i hovedrollen, fx "Dracula", "Skatteøen" og "Stolthed og Fordom". De elskede klassikere på en ny måde!

"Donald's happiest adventures"

En ny og lidt anderledes Anders And-historie er "Donald's happiest adventures: på jagt efter lykken". Anders bliver sendt ud for at lede efter aztekernes guld af Onkel Joakim, og undervejs finder han ud af, hvad lykke kan være.

"Jagten på Danmarks skjulte skatte"

Her har man lavet en bog med samlede historier, som foregår i Danmark og rigsfællesskabet.  Der er siden 1949 udkommet mere end 800 sider med historier, som har udspillet sig i Danmark eller har haft en gæsteoptræden med en kendt her fra landet.