Læsedage 2024

Smæk på læseglæde og bøger!

09.09.24
FN’s internationale læsedag falder hvert år d. 8. september, og i den forbindelse holder mange skoler læsedage, hvor de har fokus på læsning og bøger i en hel dag. Og heldigvis er der også skoler, som synes at biblioteket skal være med på sådanne dage. I sidste uge var børnebibliotekarerne Anne og Katrine afsted to gange.

1.-6. klasse

Tirsdag d. 3. september var de på Brobyskolerne afd. Allested-Vejle, hvor 1. og 2. klasse fik læst højt af Katrine, hvor de hyggede sig med at tegne imens de lyttede til sjove historier, og rim og remser om mystiske væsner og monstre.

De fik læst højt fra Frida Brygmann og Thomas Korsgaards ’Tyggegummidamen og andre historier’ og fra Mads Brynnums ’Nede i koboldens kælder’ og ’Når en drage drager ud og andre rim om monstre’.

Imens Katrine læste højt, havde Anne gang i det helt store booktalkshow for 3., 4. og 6. klasse. Her blev der serveret tegneserier i alle afskygninger, fantasy, gys, sjove historier, mærkelige historier, lette bøger og sværere bøger.

Romaner

Tegneserier

7.-9. klasse

Fredag d. 6. september havde Øhavsskolen afd. Svanen i Faaborg inviteret Anne og Katrine til at holde booktalks for 7., 8. og 9. klasse. Og booktalks blev der holdt! 12 turbobooktalks fordelt på 3 timer i 12 forskellige klasselokaler. De bød på klassisk fantasy, cosy fantasy, romantik, mysterier, Kpop og meget mere. Se her, hvilke bøger, der var særligt udvalgt til sådan en dag. 

Anne

Katrine