Glædelig FN's internationale læsedag! Prøv læsekrogen på biblioteket

07.09.23
Fredag d. 8. september inviterer FN alle til international læsedag. På Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne i Årslev, Ringe og Faaborg har vi indrettet hyggelige læsekroge med bøger, læsetips, kaffe og småkager. Glædelig læsedag!

Oprindeligt skrevet af Emma Karlebjerg, Litteratursiden.

Hvert år sætter FN fokus på, at muligheden for at uddanne sig er en menneskeret, der stadig er en mangelvare. Evnen til at læse er stigende på verdensplan, men i Vesten ser vi, hvordan lystlæsningen er under pres, særligt hos børn og unge. Det kan have konsekvenser for fordybelsesevnen, som forskningschef og ph.d. Thomas Illum Hansen skriver om i Kunsten at læse langsomt.

FN inviterer derfor igen i år til "Read Hour", hvor idéen er at sætte en time af til at læse. Vi har brug for at blive forenet i kollektive og samlende begivenheder. En time med en bog er med til at skabe fordybelse, perspektiv, viden og fællesskab på tværs forskellige kulturer og sprog.

En fuldtonet opfordring

Hvis du har tid fredag den 8. september, så grib en bog og læs i en time uden afbrydelser. Spørg din arbejdsgiver, om det er ok at flexe ud en times tid, hør din lærer om I kan bruge timen på at læse, og hvis du har fri: bryg en kop kaffe og nyd den sammen med en god bog. Du er også meget velkommen i vores hyggelige læsekroge på biblioteket i Ringe, Faaborg og Årslev. Der er bløde møbler, kaffe på kanden, masser af gode bøger og endda en småkage. 

Bøger, du kan læse på (næsten) en time!