'Danmark i Krig' - bogomtale

I forbindelse med temaet "I krig for Danmark", præsenterer vi i ugerne 41-44 en række bogomtaler, der relaterer sig til krigens væsen. Her anbefaler bibliotekar Ester bogen 'Danmark i krig" fra 2018.

 Danmark i krig af Bo Lidegaard (2018) er del af serien 100 danmarkshistorier udgivet på Aarhus Universitetsforlag 

Hvornår gik Danmark fra at være en neutral spiller, når det kommer til internationale militære aktioner, til i dag at være en markant bidragsyder i voldsomme krige, der udspilles selv langt fra landets egne grænser? Dette er temaet for historiker Bo Lidegaards lille udgivelse, som opridser Danmarks krigshistorie i årene 1991-2011. Biblioteket har tidligere anbefalet serien 100 danmarkshistorier fra Aarhus Universitetsforlag, hvis man er på udkig efter en overskuelig og saglig indføring i udvalgte emner indenfor danmarkshistorie. 

I udgivelsen tager Bo Lidegaard de nødvendige forbehold, og bogen lægger ikke skjul på emnets kompleksitet. Internationale konflikter og storpolitiske alliancer har siden 1990 præget Danmarks historie. I 2011 kunne danskerne se tilbage på en række fjerne “internationale militære interventioner”, som alle havde været med til at forme det politiske selvbillede, som stadig den dag i dag er herskende i dansk politik. Danmark sidder ikke over, når de store kalder... 

Bogen kan lånes på biblioteket og læses og lyttes på eReolen. Og er tiden knap, kan man i stedet vælge podcasten ved samme navn, hvor journalist Christoffer Heide interviewer Lidegaard om emnet. Podcasten findes ligeledes på eReolen. 

På eReolen kan man under temaet “I krig for Danmark” finde læse- og lytteværdige anbefalinger. For at benytte eReolen skal man være oprettet ved som låner ved folkebiblioteket.