Hvad skal du lave til sommer? #barelæse

22.06.22
Del din læsestund via hashtagget #barelæse på Instagram inden d. 15. august og deltag i konkurrencen om at få lov til at gå amok i en boghandel for 3000 kr. #barelæse er hele Danmarks sommerlæseklub, hvor du kan blive del af et kæmpestort læsefællesskab på Instagram.

Igen i år kalder vi danskerne til en sommer i læsningens tegn. Denne sommer skal vi opleve den store verden på livet løs: Endelig skal vi mæske os i fransk rosé og italienske oste, og hvad passer bedre til det end en masse gode læseoplevelser oveni? Vi skal #barelæse hele sommeren fra start til slut. Måske skal du læse, mens du venter i kø til sikkerhedskontrol i lufthavnen? Eller lytte til en fælles lydbog på bilferien med familien? Kan man læse på en bjergtop? Eller læse den samme bog som vennerne, mens man er forskellige steder i verden? #barelæse er hele Danmarks sommerlæseklub, hvor du kan blive del af et kæmpestort læsefællesskab på Instagram.

Forkvinde for juryen, Mary C. Namagambe, fortæller hvorfor hun har sagt ja til at stå i spidsen for årets #barelæse-konkurrence:
“Jeg vil gerne have flere mennesker til at læse bøger end at bruge tid på Instagram, så når jeg deler mine læseoplevelser online, er det for at inspirere andre til at læse mere. Bøger gør os klogere på hinanden, men også på os selv og på verden omkring os. De kan vise os en bedre eller værre verden og give os forskellige løsninger på vores problemer. Det er en af grundene til, at jeg elsker at læse.”

Med kampråbet #barelæse anråber vi landets bogorme om at dele sommerlæseoplevelser til inspiration, opløftning og læsegejst – og for at kåre landets bedste sommerlæsestund.

Sådan deltager du i konkurrencen

Det eneste, du skal gøre, er at dele din læsestund på Instagram med et billede, gerne en kort tekst og hashtagget på #barelæse inden d. 15. august, så deltager du i konkurrencen om 3000 kr., der skal bruges i en boghandel efter eget valg.

Det kræver en åben profil for at deltage på Instagram. Er du ikke på Instagram, eller har valgt at have en lukket profil, kan du deltage ved at sende dit bidrag til konkurrencen i form af billede og billedtekst på denne e-mail: cbrg@gentofte.dk - NB: Husk at skrive #barelæse i emnefeltet.

Vinderen får direkte besked kort efter deadline, enten via Instagram eller mail, alt efter hvordan man har deltaget. Svarer man ikke tilbage inden to dage, går præmien til en anden. Vinderen kåres d. 19. august. Vinderbilledet offentliggøres på bibliotekernes digitale kanaler.

Jury

Konkurrencens vinder udpeges af en jury, bestående af:

Kontakt

For spørgsmål om konkurrencen, yderligere pressefotos eller andet, kontakt: Projektleder Sidsel Hartlev, Københavns Biblioteker, jz0u@kk.dk, 2499 0965

For spørgsmål om Litteratursiden, kontakt: Redaktør Emma Karlebjerg, Litteratursiden, emmka@aarhus.dk, 28 43 54 73


Læs mere på Litteratursiden
Ansatte på folkebiblioteker, Litteratursiden og eReolen kan dele og poste med hashtagget, men ikke vinde konkurrencen. Konkurrencen er hverken sponsoreret, støttet eller administreret af, eller associeret med Instagram eller Facebook.

Oprindeligt skrevet af superadmin, Litteratursiden.