Den kulturelle rygsæk

Faaborg-Midtfyn Kommune fylder alle skolebørns rygsæk med kunst og kultur.

Hvad er "Den Kulturelle Rygsæk"?

Den Kulturelle Rygsæk er et unikt tilbud, som skal sikre, at alle elever fra 0. til 9. klasse i folke- og friskoler i Faaborg-Midtfyn Kommune oplever inspirerende møder med kunst og kultur i løbet af deres skoletid. I samarbejde med en lang række kulturaktører får børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog. Og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne er naturligvis med!

Facts om Den Kulturelle Rygsæk

Omkring 6000 elever i folke- og friskoler i Faaborg-Midtfyn Kommune deltager i Den Kulturelle Rygsæk. I skoleåret 2014-2015 var eleverne i indskolingen (0. – 3. klasse) de første til at deltage i undervisningsforløbet i Den Kulturelle Rygsæk. I skoleåret 2015-16 blev det eleverne på mellemtrinnet, som skulle møde rygsækken. 7.-9. klasse kom med i forløbet fra skoleåret 2016-17. Læs meget mere om Den Kulturelle Rygsæk.

Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes rolle

Biblioteket deltager med et forløb til udskolingens elever, hvor eleverne fra 7. - 9. klasse over et par uger introduceres til litteratur og Spoken Word. Forløbet skal give eleverne en oplevelse af, at læsning af skønlitteratur også kan være noget lystbetonet og dragende. Her  får eleverne muligheden for at fordybe sig i litteraturen og sprogets mange facetter. Eleverne møder udøvende litterære kunstnere og præsenteres for litteratur gennem bibliotekets mange inspirerende booktalks. Og så får de lov at prøve kræfter med det at skrive tekster selv.