Læsesporet.dk

På sporet af læseglæde - velkommen til Bibliotekernes Læsespor!

Hos læsesporet.dk finder du et væld af inspiration og idéer til at styrke læseglæden hos børn og unge 6-16 år. Gå på opdagelse – eller gå målrettet efter læsekoncepter, som Læsefamilier eller Sluk og Læs. Du kan også finde masser af viden om børn og unges læsevaner og -kultur.

Bibliotekernes Læsespor er de danske folkebibliotekers samlede læseindsats forenet under ét fælles brand og med én samlet portal: læsesporet.dk.

Bibliotekernes Læsespor samler læseindsatser, som er udviklet af bibliotekerne landet over. Med Læsesporet oplever biblioteker, fagprofessionelle og forældre omkring børn i skolealderen én samlet indgang, hvor de kan findelæsekoncepter og inspiration til at styrke børns læselyst. Læsesporet skal give bibliotekspersonale og fagprofessionelle i skolen (fx lærere, PLC-medarbejdere og skolepædagoger) såvel som forældre den bedste indgang til bibliotekernes samlede læsetilbud for børn i skolealderen. Bibliotekernes Læsespor er en videreudvikling af Bibliotekernes Sprogspor – som samler aktiviteter omkring sprogstimulering for de 0-6-årige. 

Læsesporet er både til forældre og fagprofessionelle 

Besøg læsesporet.dk →