Lone Hørslev foto Ib Helles Olesen

Forfatterstafet: Lone Hørslev

10.04.24
Lone Hørslev: Kvindelige alkoholikere er underbelyste i litteraturen.

I den aktuelle roman “Svømmende, rygende, grædende” har hovedpersonen Anna et alkoholproblem, som hun prøver at skjule og overbevise sig selv om ikke er til gene hverken for hende selv eller omgivelserne. Men hun falder igennem gang på gang trods sine gode intentioner om ikke at drikke. Gennem en række både alvorlige og underholdende monologer følger man Annes vej gennem rusen, selverkendelsen og et nyt fokus på livet.

"Man kan sige, at Anna er en version af mig. Hvis jeg havde drukket mere, hvis jeg havde været mere ligeglad, hvis jeg havde haft skrivekrise, hvis mine børn havde brudt kontakten til mig osv. osv. Så egentlig så tager jeg noget, jeg kender, og forstørrer det lidt op. Så sådan tror jeg, at hun er." 

 

Lone Hørslev: Kvindelige alkoholikere er underbelyste i litteraturen

Mere om forfatteren

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Lone Hørslev og hendes forfatterskab.

Om Forfatterstafet

Forfatterstafetten er dybdegående interviews om nogle af tidens rigtig gode bøger fra danske forfattere, og har du først nu opdaget den kan du gå på opdagelse i mange timers spændende forfatterinterviews fra tidligere udgaver af forfatterstafetten som podcast. 

Mød blandt andre Caspar Eric, som taler om nødvendigheden i at skrive "Nye balancer - handicapdigte" netop nu, Solvej Balle, som fortæller om sin septologi in-the-making "Om udregning af rumfang", som hun allerede for de første tre bind fik Nordisk Råds Litteraturpris 2022 for, og Kim Blæsbjerg, som fortæller om Cheminova-romanen "De bedste familier", som indkasserede ham Jyllandspostens Litteraturpris 2023 og De Gyldne Laurbær. 

Podcasten finder du i din foretrukne podcast-app.

Om Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Oprindeligt skrevet af Ingeo, Mariagerfjord Bibliotekerne.
Materialer