Rosenholm trilogien

Rosenholm-trilogien af Gry Kappel Jensen

07.01.22
Rosenholm-trilogien af Gry Kappel Jensen

Rosenholm-trilogien af Gry Kappel Jensen er en ny stjerne indenfor dansk fantasy, og ikke kun på grund af de vanvittigt flotte forsider. Nordisk mytologi, naturens kræfter, mordmysterier, nye venskaber og (forbudt) kærlighed er på spil på Rosenholm Kostskole for magikere, hvor vores 4 hovedpersoner går.

Vi følger Kamille, Kirstine, Malou og Victoria, der alle starter på Rosenholm Kostskole som førsteårselever i den første bog Roser og violer. De fire piger kan næsten ikke være mere forskellige. De kommer fra forskellige baggrunde og deres magiske evner ligger også i hver deres retning. Men da de ender med at dele værelse, begynder et venskab at opstå. Det hjælper selvfølgelig også, at de alle fire involveres i jagten på svar på en gammel mordgåde og ildevarslende tegn, der tyder på, at historien vil gentage sig. Og kun de 4 piger kan løse det, for Victoria hjemsøges af den dræbte piges ånd.
 

Gry Kappel Jensen har skabt et fantastisk univers, som er så lig vores eget, at jeg uden problemer kunne forestille mig at Rosenholm Kostskole eksisterede og uddannede magikere i det skjulte. Og så elsker jeg, at det her er en nutidig kostskolefantasy, som foregår i Danmark. Det gør det hele lidt mere virkeligt og naturen, som spiller en stor rolle i magisystemet, er den danske natur. Og det er runer, danske folkesagn, folkeviser, de nordiske guder – alt sammen noget, som vi kender til på et eller andet plan.

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle sige det her som Harry Potter-fan. Men jeg vil faktisk hellere gå på Rosenholm Kostskole end på Hogwarts Skole for Heksekunst og Troldmandskab.
Hele serien findes også på eReolen som både e- og lydbog.
 

Tags