Ugens boganbefaling: "Wilmas verden" - danskere i verden

07.03.23
I forbindelse med Bibliotekernes temasamarbejde - der i denne sæson handler om folk, som er udvandret fra Danmark til andre lande - vil Faaborg Midtfyn Bibliotekerne anbefale bogserien ”Wilmas verden” af Ulrika Louisa Bjerregaard. Serien består af fire bøger, der kan læses fra ca. 13 år. Lån dem på biblioteket eller på eReolen som lyd- eller ebog.

Bogtippet er skrevet af Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes Katrine Sørensen.

I serien følger vi Wilma, som i forbindelse med en historieopgave skriver om sin tipoldemor Karoline, som udvandrede til USA i 1912. Wilmas og Karolines historier bliver fortalt parallelt med hinanden. Vi følger Wilma i gennem fire år, men til gengæld får vi hele Karolines historie fortalt. 

”Wilmas verden” er en velskrevet serie, hvor vi følger to meget forskellige verdner - den ene i nutidens Århus med kæresteproblemer, skole og veninder, den anden i begyndelsen af 1900-tallets New York, siden San Francisco og til sidst til Solvang. Serien kan læses fra ca. 13 år.

I første bog om ”Wilmas verden” går Wilma i 8. klasse og skal skrive historieopgave med Magnus. De to vælger at skrive om Karoline, som er rejst fra Danmark til New York og skal til at lære et nyt miljø at kende. Samtidig møder hun måske kærligheden. 

I ”Wilmas verden” 2 er Wilma i New York på ferie for at følge i Karolines fodspor. Hun skal til at begynde i 9. klasse, og hvordan skal hun forholde sig til Magnus? Karoline skal til at starte sin egen forretning, og hendes fortælling handler også om, hvordan det går med kærligheden. 


I ”Wilmas verden” 3 starter Wilma som udvekslingsstudent hos en familie i USA. Samtidig hører vi om Karolines liv. Om hvordan 1. verdenskrig påvirkede hendes mand og forretning. Om hvordan hun kom til at møde nogle slemme mennesker. 

I ”Wilmas verden” 4 begynder Wilma i gymnasiet, og Karoline er flyttet til Solvang for at starte på en ny tilværelse.  

Er du mere til e-bøger og lydbøger end den fysiske bog, kan du låne "Wilmas verden" på ereolen.dk

Der findes mange bøger for unge som denne serie, hvor to forskellige historier bliver flettet flot ind i hinanden. ”Wilmas verden” kan på nogle punkter minde om serien om de syv søstre at Lucinda Riley eller bøger af Natascha Lester. Her flettes historier sammen, der handler om nutiden og fjerne slægtningen i fortiden.   

Bogtippet er skrevet af Katrine Sørensen, børne- og ungebibliotekar.
Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne.

Materialer