Ugens boganbefaling: Bøger om naturen, naturligvis!

16.01.24
Havde du ikke mulighed for at deltage i bibliotekets efterårsbogcafé om naturbøger, får du her chancen for at lære caféens fremhævede bøger bedre at kende - og reservere dem! De næste bogcaféer finder sted i marts. Læs mere herunder.

Skrevet af bibliotekar Camilla Sejerøe

Kerstin Ekmann: Ulvespring

En hjertegribende roman, denne gang om Ulf. Han er engageret i jagt, og har været jagtformand i mange år. Men noget forandres i ham. Det er svært for ham at sætte ord på, noget om hvordan man forstår sig selv, naturen og ulven.

Kerstin Ekmann sætter ord på den forandring et menneske skal igennem, når nye erkendelser kommer til. Ulf ændrer sig, men omkring ham står verden stille. Det skaber afstand til venner og jagtfæller, men sådan er det nødt til at være.

En fremragende roman om natur, forandring, alderdom – og ulven.

Jan Egesborg: Havet (Graphic Novel)

Historien om en mor og en dreng, der flytter ud til havet. De har været igennem en skilsmisse, og der er mange konflikter mellem dem. Lene surfer og finder nye venner, men André trives ikke.

Havet og familien har en kæmpe rolle i denne billedroman om at finde sig selv, eller miste sig selv.

Marlen Haushofer: Væggen

En robisonade fra 1963.

En kvinde er på ferie i en jagthytte i alperne, og da hun vågner en morgen, støder hun mod noget glat og hårdt udenfor. Det er en glasvæg, der adskiller hende fra resten af verden. Hun kan se i sin kikkert, at resten er verden er forstenet. Heldigvis har hun en hund og en kat, og hun finder også en ko. Der er ikke andet at gøre end at prøve at overleve – og det gør hun så.

Johanne Sinisalo: Tordenfløjten

Meterologen Leena er i krise. Hun bliver skilt og hun bliver fyret, fordi hendes firma opkøbes og lukker, og hun er nødt til at flytte med sit barn.

En dag finder hendes barn en sten. Den er formet som en fløjte og kan give lyd. Ved et tilfælde opdager de at når de puster i fløjten, kommer der torden og regn. I en verden, hvor vand er både en mangelvarer og en plage, er det magtfuldt og farligt at kunne fremkalde regn, og et stort firma ud af, at de to kan noget særligt. Romanen stiller en række vigtige spørgsmål, fx hvem der bestemmer over vejret?

 

Vil du med til bibliotekets næste bogcafé?

Læs mere om marts-bogcaféerne