Praktikant Ronja anbefaler

16.04.24
Ronja, der går i 9. klasse på Ryslinge Friskole og i denne uge er i praktik på Ringe Bibliotek, anbefaler her gode bøger til børn, unge og voksne. Læs med og reserver løs!

Løvindens sang (hele serien)

Alanna vil gerne være ridder, men det er kun drenge, der må træne til ridder. Så da hendes bror ikke har lyst til at være ridder, griber Alanna chancen og udgiver sig for at være sin bror. 

For læsere fra 12 år. 

Hunger Games (hele serien)

I landet Panem er befolkningen delt op i 12 distrikter. President Snow, som styrer de 12 distrikter, tvinger alle distrikter til at vælge en pige og en dreng, som skal deltage i et dødsspil. Da Katniss' lillesøster bliver valgt, melder Katniss sig frivilligt i hendes sted og skal pludselig ind i en arena, hvor der kun kommer en ud igen. 

For læsere fra 13 år.

Den grønne ø (hele serien)

Gyrith bor i en lille by i Vikingetiden i Danmark. Hver sensommer sender man byens vigtigste jomfru af sted på en åndelig rejse. I år er det Gyriths tur, men rejsen går helt galt. Gyrith bliver uvenner med kærlighedsguden, som ender med at kaste en forbandelse over Gyrith. Den forbandelse får alvorlige konsekvenser for hende og hendes familie. 

For læsere fra 11 år.

Det ender med os

Bogen handler om en pige, der hedder Lily. Hun er vokset op i et voldeligt hjem. Lily bliver forelsket i Ryle, og de bliver gift, men efter et stykke tid begynder Ryle at ændre sig. Han er slet ikke så sød længere. Da Lilys ekskæreste så dukker op, er Lily pludselig i et dilemma. Bogen er del 1 i en serie, der står i voksenbiblioteket.