Portrætfoto af forfatter og foredragsholder Mick Vraa.
Foto: Aller Media

Hvad læser Mich Vraa?

09.02.24
Onsdag d. 28. februar taler Mich Vraa med Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes Camilla Sejerøe om "Under en anden himmel" på Ringe Bibliotek. Som optakt til forfattertalken har vi stillet Mich Vraa tre spørgsmål. Læs med og find din billet til arrangementet.

Hvad læser eller lytter du til for tiden?

Jeg læser en masse forskelligt til research, alt sammen relateret til græsk mytologi og sagnhistorie. Noget af det er skønlitteratur, for eksempel Circe af den geniale Madeline Miller og Odysseen i flere oversættelser på dansk og engelsk. Jeg lytter til Bent Hallers genfortælling af samme. Det er lidt i samme boldgade alt sammen og peger selvfølgelig i retning af min næste roman.

Hvilken bog vil du anbefale til andre?

Uha. Kun én? Jamen, så vil jeg være upatriotisk og anbefale netop Madeline Millers Circe. Jeg læser den på engelsk, fordi jeg kan (erhvervsskade), men den findes i en udmærket dansk oversættelse (Agnete Friis) med titlen Kirke. Den fortæller den navnkundige troldkvindes historie set gennem hendes øjne, befriende feministisk i det mandsdominerede græske helteunivers og virkelig godt skruet sammen.

Hvad betyder biblioteket for dig?

En dansk kulturinstitution af uvurderlig betydning. Man kan måske nok finde alt på internettet, men ikke den fulde tekst af (næsten) alle bøger, sådan som man kan på bibliotekerne. Og så er der foredrag og andre arrangementer til glæde for publikum og for forfatterne og litteraturen. Jeg frydes jævnligt over, hvor mange mennesker man kan lokke ud i vintermørket en sur onsdag aften på et lokalt bibliotek (og medborgerhus/borgerservice, hvad det nu kaldes i dag) for at lytte til eksempel sådan en som mig i et par timer. Jeg kører altid opløftet hjem, bestyrket i troen på at litteraturen ikke er så nem at slå ihjel. Lad os håbe det samme gælder for bibliotekerne.


Køb billet til forfattertalken med Mich Vraa om "Under en anden himmel"

Foto: Aller Media, Mega