Anne-Marie Vedsø Olesen vinder DR Romanprisen for "Vølvens vej - Snehild"

13.06.22
Tillykke til Anne-Marie Vedsø Olesen, der i denne weekend har vundet DR Romanprisen. Romanprisen blev overrakt til forfatteren lørdag d. 11. juni på litteraturfestivalen LiteratureXchange i Aarhus.

Romanen "Vølvens vej - Snehild" låner fra nordisk mytologi og folkeeventyr og er bygget op om en kvindelig helt.
Læs mere om Prisen og bogen på Litteratursiden

Litteratursidens anmeldelse af romanen lyder bl.a. sådan her:

"Anne-Marie Vedsø Olesen er velbevandret i nordisk mytologi, og selvom hun er utrolig grundig og ikke undlader mange detaljer, bliver fortællingen aldrig kedelig. Hun fletter blandt andet sagnet om Idun, der bortføres af jætten Tjasse, og historien om tilblivelsen af Asgårds mur ind i Snehilds liv. Man er ikke i tvivl om den enorme research, der ligger bag bogen, både kultur og landskaber fremstår knivskarpt. Meget lig ’Game of Thrones’, og trilogien Ravneringene af Siri Pettersen.

For alle Anne-Marie Vedsø Olesens bøger gælder det, at hun er virkelig dygtig til at opbygge overbevisende og sympatiske karakterer, så man må overgive sig, hvad enten man kan lide at bevæge sig mellem virkeligheden og det overnaturlige eller ej. Hun jonglerer rundt med genrerne, og hendes romaner er kulørte på den helt rigtige måde. Bind to må rigtig gerne snart komme." (Skrevet til litteratursiden af Anne Greibe)

"Vølvens vej - Snehild" kan lånes som bog på biblioteket eller som e-bog eller lydbog på eReolen 

Materialer