Ændring af åbningstider på biblioteket

Nye selvbetjente åbningstider på Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne

Af Anonym (ikke efterprøvet)
30.09.22
I perioden 1. oktober til 30. april ændres åbningstiderne fredage og lørdage, så bibliotekerne lukker kl. 17.00 i stedet for kl. 22.00.

Bibliotekerne har desværre gennem flere år oplevet stigende hærværk og uro på bibliotekerne. Hændelserne er især opstået fredag og lørdag aften i vinterhalvåret i den ubetjente åbningstid. Problemerne med uro og hærværk har gjort borgerne utrygge ved at opholde sig på bibliotekerne. 

Derfor har kommunalbestyrelsen besluttet at ændre den ubetjente åbningstid på Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne fredage og lørdage i vinterhalvåret. Åbningstiderne reduceres fredage og lørdage, så bibliotekerne lukker kl. 17.00 i stedet for kl. 22.00 i perioden 1. oktober til 30 april. Ændringen sker for at forebygge uro, hærværk og uhensigtsmæssig brug af lokalerne på bibliotekerne.

Mange biblioteker i Danmark begrænser den ubetjente åbningstid i weekenderne for at undgå lignende problemer med uro og hærværk. Ved bortfald af den ubetjente åbningstid fredag og lørdag efter kl. 17.00 forventer biblioteket at de værste uroligheder og hærværk kan undgås. Det skal bidrage til, at det igen bliver en tryg oplevelse for alle at besøge biblioteket

Fra 1. maj til 30. september vil bibliotekerne være åbne til 22.00 fredag og lørdag.