Børnebiblioteket anbefaler

Børnebiblioteket anbefaler: Morris Mohlin

11.02.22
I februar måned anbefaler børnebiblioteket kærlighedsbøger. Der findes mange forskellige typer kærlighed, den første kærlighed, den store kærlighed, kærligheden mellem bedste venner, den ensidede kærlighed osv. De bliver selvfølgelig også brugt i mange børne- og ungdomsbøger. Følg med på vores hjemmeside og få bud på gode kærlighedsbøger til børn i flere aldre.

Den første store forelskelse, hjertekvaler, venskab og ikke mindst humor er hovedingredienserne i tre sjove bøger af Maria Frensborg for 12-14-årige.

Morris Mohlin er 14 år gammel og forelsket i Saga. Men hun ved ikke, hvem han er. Kender man Morris, så ved man dog, at han ikke lader sig slå ud af denne lille detalje. Da han vinder en masse tandpasta i en slogankonkurrence, udgiver han sig for at være exetutive management-praktikant hos Colgate for at kunne lave en aftale med Saga og mødes med hende. Men det går absolut ikke godt. Heldigvis har han sin bedste ven Johar at støtte sig til. Morris har brug for penge til en mobiltelefon, så han søger et havejob hos præsten. Da han møder op, beder præstens datter, Mirre, ham om at spille hendes kæreste Adam. Lyder det forvirrende? Det er det også for Morris. 

I den anden bog om Morris Mohlin er kærlighedslivet stadig kompliceret. Morris og Mirre er venner. Bare venner. Men Morris ville ønske, at de var mere end det. Han tænker på hende hvert eneste sekund. Vennerne forsøger at forklare Morris, at han skal glemme hende. ”Glemme hende? Man kan da ikke glemme meningen med livet!” Så Morris må finde på noget. Han vil gerne have Mirre med ud på en gåtur, og han tænker, at alle piger godt kan lide hunde. Derfor låner Morris naboens hund. Hvem ved? Måske kan Morris og Mirre blive viklet sammen af hundesnoren, og så vil hun blive forelsket i ham på stedet. Det hele går selvfølgelig ikke som forventet, men gåturen har dog gjort så meget indtryk på Mirre, at hun sender ham en sød julehilsen.

Og ak, den kærlighed. I den tredje bog om Morris Mohlin er Morris stadig vildt forelsket i Mirre, men de er ikke kærester. Faktisk ser det ud til, at Mirre er sammen med den flotte fyr, Hussein. Morris har mere end nogensinde brug for sin ven Johar i denne mega krise. De må finde på noget, og de overbeviser hinanden om, at Morris skal klare en manddomsprøve for at imponere Mirre. Men hvad skal manddomsprøven gå ud på? Skal han slå et dyr ihjel? Eller skal han tage snus?

Samtidig vinder Morris et gavekort til et ophold for to personer på et spa-hotel. Ved et uheld kommer han til at love gavekortet væk på samme tid til sine forældre og til Mirre og hendes kusine. Nu er gode råd dyre!

Det er tre virkelig sjove bøger om den første kærlighed og to rigtig gode venner, der laver sjove pranks med hinanden og holder sammen i tykt og tyndt. Der er så meget at grine af! 
 

Tags
Materialer