På ferie med børn

På ferie med børn

Bibliotekar Ester Kyed L. Bjærge anbefaler rejseguide og ferieaktiviteter til børnefamilien.

Er du forældre til børn, ved du at en god familieferie også er på børnenes præmisser. Det betyder imidlertid ikke, at jeres ferie kun behøver bestå af flyrejser, pool og ispinde. Hvad med i stedet at møde en ægte mumie, bestige Danmarks højeste punkt eller vandre i verdens største kalkgruber?

 

I bogen ”Danmarksmissionen” tager guidebogsforfatter og mor til to, Else Marie Lehman, læserne med rundt på en sjov, spændende og lærerig dannelsesturné til 70 historiske, kulturelle og naturskønne steder i Danmark. Bogen begynder på toppen af Jylland og bevæger sig i gennem landet til den slutter på Bornholm. Den er flot illustreret og med en sjov emneoversigt bagerst i bogen, som kan inspirere familien til f.eks. at tage på en ældst-i-Danmark-rundfart. Bogens format kalder ikke på en plads i turrygsækken, men den er da også snarere en inspirationsbog med sine korte introduktionstekster. Den kan anbefales som et nemt redskab ved spisebordet, når de lange dage i skolernes sommerferie skal fyldes ud.
 

Friluftsrollinger er en bog for alle med mindre børn, som gerne vil noget mere ud i naturen, men måske ikke lige ved, hvordan de skal komme i gang. Bogens forfatter er selv mor til tre og et erfarent friluftsmenneske. Hun griber sagen systematisk an med forslag til pakkelister, anbefalet beklædning og børnevenlige opskrifter på mad over bål. Bogen kommer også omkring de vigtigste bekymringer såsom søvn og førstehjælp og har sågar et kapitel om, hvordan man håndterer ”bummelum” på turen.

Alt afhængig af barnets alder er der hjælp at hente i denne fine guide, som naturligvis også indeholder en god række anbefalelsesværdige ture i det fri i Danmark, Sverige og Norge. Vigtigst af alt er dog, at bogen bærer præg af forfatterens oprigtige glæde ved at opleve naturen i selskab med børn.
 

Denne bog er en fin forlængelse af forfatter Julie Pio Kragelunds ”Friluftsrollinger”. Med udgangspunkt i Danmarks mange, spændende nationalparker guides læseren til familieaktiviteter, som tager udgangspunkt i områdets seværdigheder som specifikke natur. Bogen indeholder adresseangivelser og hjælp til praktiske hensyn såsom parkering, og flere steder er der henvisninger til andre steder at søge mere viden om de enkelte steder. Bogen er som forgængeren meget indbydende med smukke, inspirerende naturbilleder.

Det er bare at komme afsted!