Interview med forfatter Anne-Marie Vedsø Olesen

18.04.23
I anledning af Anne-Marie Vedsø Olesens foredrag på Ringe Bibliotek onsdag d. 26. april kl. 19 har vi har vi spurgt ind til hendes læse- og biblioteksvaner. Læs med her!

Hvad læser eller lytter du til for tiden?

Den canadiske forfatter Emily St. John Mandels roman 'Stilhedens hav', der er en fascinerende fremtidsfortælling. Den klipper på kryds og tværs af tid og sted, og er en fintfølende beretning om kunst og kærlighed på tværs af tid og rum. Jeg læste hendes anden roman 'Station 11' for en del år siden og blev allerede dengang fuldstændig revet med af hendes poetiske, fjerlette pen.

Hvilken bog vil du anbefale til andre?

Den poetiske Edda. Det er en samling islandske skrifter fra 1200-tallet, og den rummer nogle af de tidligste fortællinger af nordisk mytologi. Den poetiske Edda udkom i en nyoversat udgave på dansk i 2018 (forlaget U Press, oversat af Rolf Stavnem), og den udgave har opdateret sproget og tilføjet gode noter, så de gamle tekster er meget lettere at læse.

Hvad betyder biblioteket for dig?

Biblioteket betød alt for mig, da jeg var barn. Bogbussen kom hver 14. dag, og jeg trippede hver gang forventningsfuldt og kunne ikke vente med at træde ind i den magiske bus og skifte min bogstak ud. Senere blev Gladsaxe Hovedbibliotek mit fast holdepunkt. Den person jeg er i dag, er i høj grad dannet af biblioteket.

Kh. Anne-Marie

Bestil billetter til foredraget d. 26.4. kl. 19 på Ringe Bibliotek via dette link. 
Entré: 50 kr. Studerende: 25 kr.

Materialer