Caspar Eric modtager Prins Henrik Prisen 2023

13.06.23
Caspar Eric har netop modtaget Prins Henrik Prisen 2023 for sit unikke talent og sit utrættelige engagement. Med den fornemme hæder følger en præmie på 300.000 kr. og en statuette af Prins Henriks skulptur ”Fabeldyr”.

En stærk stemme i dansk lyrik

Caspar Eric har haft en bemærkelsesværdig indflydelse på den danske litteraturscene siden sin debut i 2014. Med sine syv værker, som blander personlige refleksioner med samfundskritiske perspektiver, har Caspar Eric slået sit navn fast som en af de vigtigste stemmer i moderne, dansk poesi.

Hans debut 7/11 var en markant begyndelse på en litterær karriere, som Eric blev tildelt Munch-Christensens debutantpris for. Her blev han anerkendt for sin evne til at portrættere en generation og vores digitale tidsalder, hvor identiteten bliver sat i spil på de sociale medier.

Erics seneste digtsamling Nye Balancer vidner om hans evne til at skrive om vanskelige og ofte oversete emner. Digtsamlingen, der er fuld af vrede, frustration, og kunstnerisk begavelse, fortæller om de udfordringer og fordomme, man møder som menneske med et handicap.


Prins Henrik Prisen

Prins Henrik Prisen er et hæderslegat til en aktuel og etableret dansk digter, der har ydet et væsentligt bidrag til dansk lyrik. H.M. Dronningen overrækker lyrikprisen hvert år omkring Prinsens fødselsdag den 11. juni.

Første gang lyrikprisen blev uddelt var sidste år til digteren Klaus Høeck.

Lyrikprisen består af en bronzestatuette af Prinsens egen skulptur ”Fabeldyr” og et beløb på 300.000 kroner, som er sponsoreret af AVK Holding. Tildelingen af prisen er baseret på vurderingen fra en uafhængig jury, der er nedsat af Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere.

 

Oprindeligt skrevet af Nadja Agerbak, Litteratursiden.