Privatfoto

Min praktikuge på Faaborg Bibliotek

Af Anonym (ikke efterprøvet)
04.05.23
Praktikant Emilie Middelbo Andersen fra 8. klasse på Øhavsskolen i Faaborg, fortæller om sin uge på Faaborg Bibliotek.

I 8. klasse skal vi i en uge i praktik, og jeg var så heldig, at der var plads på Faaborg Bibliotek. 

I uge 17 var jeg i praktik på biblioteket. Det var en hyggelig uge med masser af læring, morgengymnastik og hygge.

Ugen startede med en rundvisning på biblioteket, hvor jeg blev introduceret og hørte lidt om de forskellige arbejdsopgaver. Jeg startede blidt ud med at hjælpe med at registrere bøger, der var blevet reserveret enten på Faaborg Bibliotek eller et andet bibliotek.

Derefter fik jeg lidt at vide om det system, de bruger, hvor det er nemt at finde bøger,  som lånerne efterspørger. Vi lavede en opstilling af bøger om ugens emne, Bibliotekernes Verdensmålsuge, og der var aktiviteter omkring de forskellige verdensmål. Jeg var med til at afholde Ulvetime, der består af højtlæsning, juice og kiks, med en masse søde børn. Der blev sorteret bøger, og jeg hjalp med at smide de slidte ud samt pakke nye bøger ud.

Jeg var med til at lave forberedelserne til et foredrag om bæredygtighed i moderne tøjproduktion, og en dag var jeg med på Faaborg Gymnasium, hvor der er et lille bibliotek. Jeg så, hvordan der blev lavet plakater og bestilt nye bøger. Og så var jeg med til at gøre biblioteket klar til brugerne med oprydning og rensning af DVD'er. Fredag morgen var meget hyggelig med morgenbrød og kage.

Min oplevelse af biblioteket.

Jeg er meget glad for, at jeg var så heldig at komme i praktik på Faaborg 

Skrevet af Emilie Middelbo Andersen