Billede af hånd der viser den nye arrangementsoversigt
Foto: Nikolaj Deleuran

Det sker! – på dit bibliotek

Så er vi igen ude med et trykt program over aktiviteter og arrangementer, som dækker månederne juli-september
Sommeren er over os, og varmen og det gode vejr sniger sig (forhåbentlig!) ind på os. Gågader, butikker, campingpladser, havne og Faaborg-Midtfyn Kommunes smukke natur summer af liv alle vegne, og vi kan se ind i en sæson hvor udelivet fylder mere, og turismen sætter sit præg.

Dette kan du også se i Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes nye program, som du kan hente på dit lokale bibliotek fra 1. juli. Her starter vi ud med vores tilbagevendende sommeraktivitet ”Fisk i farver” i juli-august, hvor bibliotekernes yngste gæster på 6-15 år konkurrerer på livet løs om at læse flest bøger. Børn og deres forældre kan snuppe papirfisk med sig hjem fra deres lokale bibliotek for hver bog de får læst sommeren over, og deltage i lodtrækningen om en bogpræmie. 

I august kommer der mere gang i bibliotekernes aktiviteter, hvor både skønne udstillinger og årets knipledag vil sætte sit præg på Ringe Bibliotek. Her kan du også møde dine bibliotekarer til Open by Night i Ringe fredag d. 30. august, hvor livemusik og kreativitet kommer i højsædet. På vores Instagram kan du også møde vores skarpe litteraturduo Camilla og Mai, til den altid hyggelige Bogsnack. 

Til september vil du støde på en typisk aktiv første efterårsmåned, hvor bibliotekerne igen bliver centrum for bl. a. tilbagevendende begivenheder, livestreams, fællessang og forfatterforedrag. Her kan du for eksempel møde forfatter Jesper Bugge Kold til en forfattertalk om sin nye roman ”Hvor vinden vender” på Faaborg Bibliotek onsdag d. 4. september kl. 19. Du vil også igen kunne mødes os på Midtfyns Festival. 

Desuden er det ikke nogen hemmelighed, at Faaborg Bibliotek flytter ned på Faaborg Havn om nogle år. Mens du venter, kan du igen møde biblioteket på slagterigrunden til nye spændende oplevelser for både børn og voksne. Så kom forbi slagterigrunden og hils på os lørdag d. 21. september, som er FN's Internationale Fredsdag. Slagteribygningen vil her summe af aktiviteter for både børn og voksne fra kl. 10-15, hvor fællesnævneren er i fredens tegn.

Vi slutter september af med et foredrag med den folkekære journalist og TV-personlighed Hans Pilgaard, som fortæller om vigtigheden af at prioritere humoren i en mørk tid – oplev ham i Nr. Broby Hallen, torsdag d. 26. september kl. 19. 
Det var blot nogle uddrag – så kom forbi dit lokale bibliotek i Broby, Faaborg, Ringe eller i Årslev, og tag et program med hjem og lad dig inspirere. Ellers kan du få overblikket her på vores hjemmeside under menupunktet ”Det sker.” Vi ses!