Åbningsfest for Bibliotekshaven ved Årslev Bibliotek

Kom og vær med til at fejre åbningen af Bibliotekshaven mandag d. 25. september kl. 15.30 - 17.30

Bibliotekets dj står for plantevenlig musik, og der vil være plantebaserede forfriskninger til alle. Undervejs i festen kan børnene hygge sig med at lave frøbomber, mens de voksne kan afprøve deres grønne viden i en quiz om biodiversitet.  

På åbningsdagen kan der byttes frø eller doneres en plante til haven. Biblioteket tager gerne imod hjemmehørende bi- og insektvenlige planter. Læs mere om Bibliotekshaven her, hvor du også finder listen med de velkomne planter.

Idéen til Bibliotekshaven er opstået i kølvandet på Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes fokus på FNs Verdensmål og er udviklet i tæt samarbejde med elever fra Ryslinge Efterskole. Bibliotekshaven er stadig på ’spirestadiet’ og består aktuelt af seks højbede. Nogle bede skal give mad til mennesker, andre til bier og insekter.

I Bibliotekshaven kan man blive klogere på biodiversitet og få en sanselig oplevelse. Her kan årets gang duftes og indimellem smages. Her kan man sidde og læse i en bog med en kop kaffe, mens solen skinner, og insekterne summer. Det er tanken, at Bibliotekshaven med tiden også vil lægge grus til små, litterære indslag og aktiviteter, der kredser om bæredygtighed.

Biblioteket søger frivillige med grønne fingre og interesse for biodiversitet til at passe den lille gårdhave. Kontakt Katrine katso@fmk.dk eller Charlotte casmu@fmk.dk og hør nærmere.

Tags