Glaskunst på Ringe Bibliotek

På Ringe Bibliotek bliver du mødt af smuk glaskunst, som billedkunstner, Jens Uffe Rasmussen, står bag.

De smukke glascollager stod færdige i 2004, hvor biblioteket var under transformation. Jens Uffe Rasmussen beskriver selv sine værker således:

"Et bibliotek er et sted med mange informationer. Brugerne er opfyldt af opmærksomhed på bøger, CD’er og informationer fra Internettet. For at give de besøgende et alternativ til den intense informationsmængde er udsmykningen søgt udformet meget enkelt og poetisk. Det er meningen at man skal kunne dvæle ved, og finde ro i, glasmosaikken. Den enkle skønhed i form og farve skal være kvaliteten i udsmykningen.

Udsmykningens motiv

To motiver som kontrasterer hinanden og dermed giver hinanden modspil. Der er et køligt og let motiv og et varmt og fyldigt motiv. Det blå motiv på den nordlige gavl hedder: „Svævende figurer”. Det er figurer, som har en drømmende lethed, en faldende bevægelse der breder sig ud. Jeg har tænkt på: Himlen, sommerfugle, hav, blade fra træer og blade fra bøger. Det røde motiv på den sydlige gavl hedder: „Flammende figurer”. Det er figurer som bevæger sig i lidenskabelige livfulde arabesker og har en opstigende bevægelse. Jeg har tænkt på: Blade, menneskekroppe, flammer og sollys. Under arbejdet har jeg været optaget af Inger Christensens digtsamling „Sommerfugledalen”."

Læs mere om glaskunsten på Jens Uffe Rasmussens hjemmeside →

Glasset er gennemfarvet, pustet glas fra Frankrig og Tyskland. De smukke figurer er limet fast på indersiden af vinduerne. 

Kom forbi og nyd det smukke glaskunst, der er med til at gøre Ringe Bibliotek helt speciel. 

Glaskunst på Ringe Bibliotek