Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes arbejde med FNs Verdensmål

Her er et par af eksempler på, hvordan Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne arbejder med verdensmålene:

Verdensmål og notesbog

I bogen ”Verdensmål og notesbog” kan man læse om FN's 17 verdensmål og 169 delmål for bæredygtig udvikling. Bogen kan lånes med hjem, og alle interesserede lånere ved biblioteket opfordres til at dele tanker, tegninger, indfald, frustrationer, håndfaste tips og vilde idéer direkte på bogens sider. På den måde kan vi starte samtalen om en bæredygtighed fremtid borger-til-borger.

Månedens verdensmål

Hver måned udvælger vi ét af de 17 verdensmål, som vi stiller vi skarpt på. Du kan finde bøger og information om målet på alle fire biblioteker – og personalet hjælper dig gerne med mere information og viden.
 

Stofposer til udlån

For at begrænse mængden af plastik tilbyder biblioteket udlån af stofposer. Poser, som er unikt dekoreret af frivillige børn og voksne, kan lånes som almindelige materialer med en låneperiode på 30 dage.
 

”2030 NOW – Verdensmål på plakaten”

På Ringe og Faaborg Bibliotek har vi vist plakatudstillingen ”2030 NOW – Verdensmål på plakaten”. Udstillingen bestod af 17 plakater med billeder taget af den franske fotograf Yann Arthus-Bertrand. Bogforlægget for udstillingen "2030 NOW: 17 mål, 9 milliarder mennesker, 1 fremtid" kan bestilles til lån på biblioteket.
 

”Klimaklubben for unge”

I samarbejde med Ungdomskulturhuset i Ringe og Ungdomsrådet har Faaborg-Midtfyn Biblioteker inviteret unge til workshop, fællesspisning og foredrag i en klub for klimabevidste unge. Klubben er et idélaboratorium, hvor debat, dialog og erfaringsudveksling skal animere til en mere bæredygtig livsstil her og nu.
 

Arrangementer

Vi har løbende arrangementer for alle aldersgrupper, hvor FNs Verdensmål også er på dagsordenen. Hold øje med hjemmesiden og FN Verdensmålslogoet for kommende arrangementer.