Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes arbejde med FNs Verdensmål

Her er et par af eksempler på, hvordan Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne arbejder med verdensmålene:

Verdensmål og notesbog

I bogen ”Verdensmål og notesbog” kan man læse om FN's 17 verdensmål og 169 delmål for bæredygtig udvikling. Bogen kan lånes med hjem, og alle interesserede lånere ved biblioteket opfordres til at dele tanker, tegninger, indfald, frustrationer, håndfaste tips og vilde idéer direkte på bogens sider. På den måde kan vi starte samtalen om en bæredygtighed fremtid borger-til-borger.

Stofposer til udlån

For at begrænse mængden af plastik tilbyder biblioteket udlån af stofposer. Poser, som er unikt dekoreret af frivillige børn og voksne, kan lånes som almindelige materialer med en låneperiode på 30 dage.
 

Bibliotekshaven i Årslev 

I løbet af 2022 fik Årslev Bibliotek en bæredygtig bibliotekshave til gavn og oplysning for alle brugere på biblioteket. Haven blev til i samarbejde med elever fra en lokal efterskole og giver plads til ophold og biodiversitet for planter og dyr.
 

Aktiviteter 

Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne har løbende aktiviteter og udstillinger som på forskellig vis sætter fokus på bæredygtig udvikling. For eksempel deltager vi i markeringen af Verdens Bedste Morgen i samarbejde med det uafhængige nyhedsmedie Verdens Bedste Nyheder.
Hvert år sætter vi desuden ekstra fokus på verdensmålene, når vi i april markerer UGE17 Bibliotekernes Verdensmålsuge gennem foredrag og forskellige aktiviteter for børn og voksne.
Hold øje med hjemmesiden og FN Verdensmålslogoet for kommende arrangementer.