Historiens verden

Historiens Verden

Adgang
Fri adgang for alle
Historiens Verden er en dansksproget historieportal, der dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede. Indeholder tekster på flere niveauer, biografier, billeder og kilder.

Hvad kan Historiens Verden

Historiens Verden er bygget op af en række tekster, der gennemgår de forskellige verdenshistoriske epoker og giver dig et historisk overblik samt en kronologisk gennemgang, der skaber forståelse og sammenhæng.

På nuværende tidspunkt er den kronologiske afgrænsning op til år 2000 – derefter er udgivelsesplanen at dække 5-års perioder således at næste periode vil omfatte 2000-2005.

Teksterne er primært målrettet historieundervisningen i folkeskole, gymnasium og HF og findes i tre sværhedsgrader. Kildetekster er oversat til dansk, enkelte er også på originalsproget.

Udover de grundlæggende historietekster, suppleres epokerne med biografier, leksikonartikler og kilder samt et stort billedkartotek.

Sådan kommer du i gang

  1. Log på Historiens Verden med dit bibliotekslogin.
  2. Søg bredt eller vælg temaindgangene: Verdenshistorien, Historisk emne, Leksikon, Kilder, Tema.
  3. Vælg niveau: Let, middel eller svær.

Historiens Verden omfatter andre formidlingsportaler: Romernes Verden, Grækernes Verden, Oldtidens Verden og Moderne Verden. Opbygningen på disse portaler svarer til strukturen på HistoriensVerden.dk, men indholdet er på et højere fagligt niveau end HistoriensVerden.dk. Perfekt til større opgaver i gymnasiet.

For børn

Under menupunktet 'tema' finder du 'Rundt i Historien', der  henvender sig til børn i 3.-4. klasse. Siden er delt op i temaer (ægypterne, grækerne, romerne, vikingerne, middelalderen og opdagelserne) med fokus på historie, konger, stats­mænd, al­minde­lige menne­skers dag­lig­liv, guder, gudinder, myter og sagn. Følg dette link og hop direkte til 'Rundt i Historien'.