Danmarkshistorien.dk

Danmarkshistorien

Adgang
Fri adgang for alle
En af Danmarks absolut førende hjemmesider, når det gælder formidling af landets historie. Den formidler forskningsbaseret viden om Danmarks historie, udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere primært fra Aarhus Universitet.

Formålet med danmarkshistorien.dk er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig information om Danmarks historie formidlet af fagfolk.

danmarkshistorien.dk er en del af Historisk Afdeling ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Hjemmesiden blev lanceret den 14. maj 2009 og har siden da formidlet forskningsbaseret viden om Danmarks historie udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere primært fra Aarhus Universitet.

Hjemmesiden fungerer både som et frit tilgængeligt online historieleksikon og en digital historiebog. Her kan du i øjeblikket finde lidt over 1100 leksikonartikler, ca. 1200 kilder samt et online kursus i danmarkshistorie med både tekst, film og quizzer. Dertil kommer 16 e-bøger, ca. 98 korte film, 160 lydklip, spil, quizzer, mytedrab, et interaktivt danmarkskort og en tidslinje.

Danmarkshistorien.dk havde i 2020 3,95 mio. besøgende med lidt over 7 mio. sidevisninger og er en af Danmarks absolut førende hjemmesider, når det gælder formidling af landets historie.