Mathias Broe Blichfeldt
Foto: Tue Blichfeldt

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Voksen

Kortfilmfest om køn og diversitet

19.02.24
Biblioteket fejrer årets Winter Pride med kortfilm om køn og diversitet fra Odense Film Festival (OFF) og oplæg af filminstruktør Mathias Broe.

Filmene er kuraterede i regnbuens farver og ledsages denne aften af et spændende oplæg af filminstruktør Mathias Broe, der dykker ned i filmenes perspektiver på køn og diversitet. Han har selv skrevet og instrueret filmen Amfi, der er en del af aftenens kortfilmsprogram.

Kortfilmsprogram for dagen:

Amphi af Mathias Broe – Danmark
Hvem har lavet grænserne? Alt flyder frit, da de tre unge mænd Anton, Sigurd og Adam mødes for første gang i ruinerne af et amfiteater fra det gamle Grækenland. Selvom de er helt fremmede for hinanden, begynder de en samtale, der afslører deres inderste lyst, skam, frygt og hemmeligheder. Sammen kan de måske løsrive sig fra begrænsende forestillinger om mænds seksualitet.

Antiman af Gavin Ramoutar - Guyana
På denne caribiske ø er cricket målestok for maskulinitet. Anil skal bare ramme bolden rent, men at slå eller ikke at slå bliver pludselig et spørgsmål om selvforståelse og erkendelse. Og så sandelig også om faderopgør og løsrivelse. Anil står på en skillevej, og den ældre dreng Dano lokker på den anden side.

Bacchus af Rikke Alma Krogshave Planeta - Danmark
Verden er gråt i gråt. Alex keder sig på arbejde, i toget, i baren. Så da en farvestrålende fremmed åbner en dør til en anden verden, lader hun sig villigt lokke. Bacchus viser vejen ind i en farvestrålende og mystisk verden, hvor dybere længsler finder form i rytme, dans og leg.

Pre-Drink af Marc-Antoine Lemire - Canada
Bedste venner drikker sig fulde sammen, før de skal ud. Ender med at blive hjemme i stedet. Alexe er en ung transkvinde, og Carl er en homoseksuel mand. De har kendt hinanden altid, kender alle hemmeligheder, har haft sex med de samme mænd. Men ikke med hinanden. Før nu.

Ztripes af Amalie Næsby - Danmark
Med charme, selvtillid og striber er Zøren den sejeste zebra på savannen. Lige indtil hans sorte zigzagdragt bliver stjålet mens den ligger til tørre. Så må Zøren genopfinde sig selv. Men boede hans sjæl i striberne, eller kan han med sine nye umage venner finde rytmen igen?

Odense Film Festival
Tags