Feriebøger til børn

Hop med på ferie

29.06.22
Børnebibliotekaren anbefaler gode børnebøger om forskellige sommerferier til børn mellem 10 og 13 år, som de selv kan læse.

Sommerferie kan være noget, der foregår i et telt i Italien, i farmors sommerhus på Langeland, i strid modvind på cykel omkring Hvide Sande eller i en swimmingpool i Thailand. En sommerferie kan være hele sommeren alene hjemme, mens mor arbejder, og alle vennerne er ude at rejse. 

Det kan være en sommer, som forandrer ens liv, fordi man får nye venner, møder en kæreste eller lærer at sejle kajak. En ting er sikker: det er nogle uger, hvor alt kan ske! Og sommerferie er et populært emne i børnebøger, så vi har fundet nogle bøger frem, som jer mellem 10 og 13 kan læse, mens I selv holder ferie.

Den mandlige elg

Den Mandige Elg - en elgtastisk sommerferie

Tag f.eks. med Daniel på en totalt modbilfri og frygtelig ferie i den svenske ødemark. En sjov bog om myg, telt og især elgsdyr. Bogen handler om youtuberen ”Den mandlige elg”. 

Læs mere eller reserver bogen her →

Frankie & Bug

Frankie & Bug

Alt går galt for Caroline! Godt nok er hun og familien på den fedeste charterferie. Men det er altså svært at vinde en fotokonkurrence, når man har tabt sit kamera ned i poolen. Og hvorfor skriger babyer egentligt så meget? En sjov bog, som også er god at få læst op.

Læs mere eller reserver bogen her →

Den sommer alt voksede vildt

Den sommer alt voksede vildt

Alt skal være, som det plejer, da Malaika tager på ferie hos sin mormor i Jylland. Men der sker to store mærkelige ting i hendes liv. Læs selv hvad? Hyggelig sommerstemningsbog om at blive ældre.

Læs mere eller reserver bogen her →

Sydpå

Sydpå

Ikke alle skal på fede ferier. Nogen skal faktisk ikke holde ferie overhovedet, men bare være derhjemme i en lummervarm lejlighed. Det skal Ida, og det er så træls, at hun kommer til at lyve en lillebitte smule, så nu tror alle, at hun skal holde ferie sydpå. Ups, hvordan mon den sommer kommer til at være?

Læs mere eller reserver bogen her → 

Den magiske sommer

Den magiske sommer

”Vesterhavet, sommerhus og surferskole!” Det bliver en fed ferie, tænker Josefine. Hun har nok om ørene den sommer, hvor hun skal besøge sin faster og hjælpe hende i hendes iskiosk. Så alt det med drenge gider hun da slet ikke. Indtil hun møder  Chris. Men kan man stole på ham?

Læs mere eller reserver bogen her → 

Mit forheksede liv

Mit forheksede liv

Hvad med at bruge sommerferien på en rask lille udfordring? Det tænker de to venner Parly og Frederik i sommerferien, inden de skal op i ottende. Ferien SKAL bruges til at få kysset på nogle piger! Men så rykker Parlys fars nye kæreste ind hos dem i et lejet sommerhus for en kort periode – Hun har en datter på Parlys alder med. Og ahem, hun er en, der ser ret godt ud på et håndklæde. Skæg bog om sammenbragte familier, venskaber – og kys. 

Læs mere eller reserver bogen her →