Om dette arrangement

Tid
18:45
Pris
Gratis med tilmelding
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Køb billet(ter)
Voksen

Fremtidens Natur - Livestreaming fra AU

08.02.22
Kom til livestreaming fra Aarhus Universitet på Broby Bibliotek og hør om fremtidens bud på vores natur og biodiversitet, set i lyset klimaforandringerne.

Professor i økologi Jens-Christian Svenning er centerleder for et stort internationalt forskningscenter med titlen ’Center for Biodiversitetsdynamik i en verden under forandring ’. I foredraget vil du få et overblik over hvilke faktorer der bestemmer om der er høj eller lav biodiversitet i verden – og med eksempler fra Danmark. Hvilken rolle spiller klimaet – og hvilken rolle spiller mennesket?
Hør også om baggrunden for biodiversitetskrisen – hvor stærk den er, og hvad der styrer den. Hvordan står det til med de tropiske skove og savanner? Og hvad med den danske natur – og hvilken rolle spiller de fremmede arter som mårhund og vaskebjørn – og hvad er rewilding?

Du kommer også til at høre om koblingen mellem biodiversitetskrisen og klimakrisen – og hvordan biodiversiteten formentlig udvikler sig i fremtiden. Endelig vil du høre hvad vi som samfund og som individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer.

Jens-Christian Svenning