Ditte Wiese / Foto: Espen Suell - www.visuel.dk

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Unge
Køb billet(ter)
Unge

Ditte Wiese fortæller om utilstrækkelighed og perfekthedskultur

27.01.22
Alle har ret til præstationsfrie rum – især unge! Foredrag om utilstrækkelighed og perfekthedskultur blandt unge med forfatter Ditte Wiese.

Hvorfor rammes så mange unge af stress og angst? Med udgangspunkt i sine realistiske ungdomsromaner, vil den anmelderroste forfatter Ditte Wiese tale om ungelivets skyggesider, hvor en giftig perfekthedskultur hersker. For hvad driver jagten på det næste 12-tal og den insta-værdige-krop og hvorfor overbeviser unge hinanden om at de mestrer ’det lykkelige liv’ på sociale medier, når det i virkeligheden presser dem længere ud over kanten? Og findes der en udvej fra præstationsræset, som reducerer ungelivet til en benhård performance? 

Kom forbi Ringe Bibliotek og hør Ditte Wiese fortælle om modgiften, der bl.a. består i at skabe præstationsfrie rum, hvor man som ung bare kan ”spise slik og se Disney Show i sit nattøj”. Der er plads til spørgsmål og debat undervejs.

Inden foredraget med Ditte Wiese vil kunstner Mie Johansen kort fortælle om kunstprojektet, hvor hun sammen med elever fra STU Broby har kreeret forskellige værker, der alle arbejder med følelsen af utilstrækkelighed. De unges værker kan ses denne aften og vil efterfølgende blive udstillet på Ringe Bibliotek hele februar måned.

Foredraget og kunstudstillingen er støttet af Region Syddanmarks Kulturpulje som en del af projektet "Kunst mod utilstrækkelighed".