Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Fri entré i bibliotekets betjente åbningstid
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Udstilling

Morten Jakobsen udstiller oliemalerier i Store Sal

04.02.22 - 05.04.22
Morten Jakobsen udstiller oliemalerier i Store Sal på Ringe Bibliotek.

Årets første udstilling i Store Sal på Ringe Bibliotek er ved billedkunstner Morten Jakobsen, som udstiller en række store oliemalerier. Udstillingen åbner fredag d. 4. februar kl. 16.00-17.30.

Alle er velkomne til at kigge forbi ferniseringen, hvor biblioteket byder på et glas og en snack.

Små skitser, former, farver og ubetinget nærvær er stikordene bag de store, farverige abstraktioner. Inspirationen til sine motiver finder Morten Jakobsen i de landskaber og den natur, der omgiver ham. Som han forklarer, er det herfra "malerierne får næring, så de kan folde sig ud og blive til historier."

Motiverne kan have været uger, måneder og nogle gange år undervejs, før de når lærredet. Men fælles for dem alle er, at de altid udspringer fra en sort bund. Herfra tegnes motivet frem, og farverne lægges på lag for lag, indtil motivet står klart frem. Intet er givet på forhånd, og Morten Jakobsen bestræber sig i sit arbejde altid på, som han beskriver det, hensynsløst at lade intuitionen råde. På denne måde er der også altid et element af overraskelse i arbejdsprocessen. 

Billederne forstår Morten Jakobsen som fragmenter og dele af et større hele. Motiverne slutter ikke ved rammens kant, men der hvor beskueren selv fører dem hen. Det kunstneriske arbejde bliver et sanselig forløb, hvor farver og motiv smelter sammen og giver stof til undren og eftertanke.

Se et udvalg af værkerne på www.mortenjakobsen.net

Kontakt evt. biblioteket inden besøg, da salene kan være optaget.
Fri entré i bibliotekets betjente åbningstid.

Udstilling og fernisering afholdes i overensstemmelse med gældende restriktioner ifm. covid-19.