Om dette arrangement

Tid
12:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Udstilling

Helios 60 år - udstilling

01.06.22 - 31.07.22
Helios fejres med en udstilling på Faaborg Bibliotek, hvor der vil blive lejlighed til at gense gamle filmplakater, følge Helios' historie og meget mere.

Helios Teatret har været en  del af Faaborg gennem 60 år og det markeres med en udstilling  på Faaborg Bibliotek i juni og juli måned. En af Helios' frivillige, grafiker Nils Thobo-Carlsen, står bag udstillingen, og der vil være lejlighed til at huske de mange film, teaterforestillinger og koncerter, som der er blevet nydt, gyst over og flettet fingre til gennem de sidste 60 år.

Med åbningen af Helios i 1962 kom Faaborg på det kulturelle Danmarks landkort, Folk fra filmkredse kom for at se den nye biograf, som repræsenterede det nyeste inden for biografbyggeri, og også internationalt vakte Helios-Teatret opmærksomhed.

I dag er Helios en selvejende institution, der drives af ca. 100 frivillige. Foreningen Helios Teatrets Biograf blev stiftet i 2012 og Faaborg-Midtfyn Kommune fik vished for, at der var vilje at bevare Helios som byens biograf og kulturhus. Dermed kunne projektet Kulturhus Helios med køb og renovering af bygninger og finansiering af et digitalt fremvisningsudstyr gennemføres.